OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz inşaatı 2000 yılı Aralık ayında başlamıştır. İnşaat temeli için gerekli tüm giderler köy halkı tarafından karşılanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildikten sonra ihalesi yapılmış ve 2001 yılı Ocak ayında inşaata başlanarak yaz döneminde inşaat tamamlanmmıştır. 2001 yılı Ağustos ve Eylül aylarında okul taşınırları sınıf araç ve gereçleri temin edilerek 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır. İlk İlköğretim okulu olarak hizmete başlayan okulumuz, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında İlkokul ve Ortaokul olmak üzere iki müdürlüğe ayrılmış fakat fiziksel yetersizlikler nedeniyle tek bina altında hizmete devam etmiş ve halen de devam etmektedir.


DUMLUPINAR  İLKOKULU/ORTAOKULU’NUN  TARİHÇESİ

A) Okulun Tarihçesi :

Okulumuz 1956 yılında  okulumuzun bahçesinde bulunan iki derslikli taş binada eğitim öğretime başlamıştır. İlk mezunlarını 1960-61 eğitim öğretim yılında vermiştir.

Şimdiki okulumuzun inşaatına 2000 yılı Aralık ayında başlamıştır. İnşaat temeli için gerekli tüm giderler köy halkı tarafından karşılanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildikten sonra ihalesi yapılmış ve 2001 yılı Ocak ayında inşaata başlanarak yaz döneminde inşaat bitirilmiştir. (İhale bedeli 240 Milyardır.) 2001 Yılı Ağustos ve Eylül aylarında okul demirbaşları sınıf araç ve gereçleri temin edilerek 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır.  

B) Okulun Özellikleri:

Okulumuzun ismi Dumlupınar İlkokulu/Ortaokuludur. Okulumuz Ankara İli Çubuk İlçesine bağlı Dumlupınar köyündedir. Ankara’ya 23 Km. Çubuk merkezine ise 20 Km. mesafededir. Okulun arsası köy halkı tarafından hibe edilip eski okul arsası ile birleştirilmiştir. Okulumuz 10 derslikli plan üzerine katı yakıtlı kaloriferli olarak ihale edilmiştir. Okulumuz  zemin artı 2 normal kattan oluşmaktadır. Binanın, eni 15 metre, uzunluğu 30 metre olup yüzölçümü 450 metrekaredir. Bahçe yüzölçümü 9000 metrekaredir.

Okulumuz taşıma merkezi bir okul olup Kızılca, İkipınar ve Gümüşyayla mahallelerinden 100 kadar öğrenci taşınmaktadır. Mahallemizin ortalama  200 öğrencisiyle mevcudumuz ortalama 320 civarında olmaktadır.

Okulumuzda bilişim teknolojileri sınıfı, teknoloji ve tasarım sınıfı , anasınıfı , fen ve teknoloji labaratuarı , çok amaçlı salon ve kütüphane bulunmaktadır. Anasınıfımız 2005 yılından itibaren eğitim öğretime açılmıştır. Her yıl ortalama 18-20 öğrencimiz bulunmaktadır.

C)  Mahallemizin Özellikleri

Mahallemizin  iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım , hayvancılık, taksicilik ve dolmuşculuğa dayalıdır. Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ve adsl hizmeti vardır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi